AK Parti Bozkurt ilçe Baskanligi, AK Parti, Teskilati ile bulusuyor etkinligi düzenleyerek partililere yemek verdi.
Ilçedeki Sultan Dügün Sarayinda düzenlenen etkinligin açilis konusmasini AK Parti Bozkurt ilçe Baskani Mehmet Balta yapti. Etkinlige AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan gülsen, AK Parti Kastamonu il Baskani Av. Halil Uluay, Kastamonu Belediye Baskani Tahsin Babas, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Kayikçi, Milletvekili Adaylari Metin Çelik ve Zafer Nalbantoglu, Il Genel Meclisi üyeleri, parti yöneticileri, mahalle baskanlari ile sandik baskani müsahitler katildi.
Kastamonu Belediye Baskani Tahsin Babas, Bozkurt’un doga harikasi oldugunu belirterek yaptigi konusmasinda, “Bizi hedefe götürecek parti AK Parti bunu herkes biliyor muhalefet partileri biliyor. Fakat ideolojik fikirlerinden dolayi kabul etmek istemiyorlar. Dogru yol AK Parti biz bunun için durmadan yollumuza devam ediyoruz. Onlar konusur AK Parti yapar. 13 yilda neler yapildi bu partinin amaci insana hizmet etmek. Bu hedeften sasmayalim daha çok sarilalim çünkü bizim için baska bir hedef yok. Bakin, Karadeniz sahil yolu, Ilgaz tüneli, Inebolu limani hep bunlar hayal olan sözlerdi ama bir bir gerçek oluyor. Bundan sonrada bu çalismalar AK Parti iktidari ile devam edecektir" diye konustu.
Milletvekili Adayi Zafer Nalbantoglu, “Bizler bu kalabaligi gözlerinizdeki aski sevki gördükçe daha da umutlaniyoruz. AK Parti iktidarinin 3 Kasim 2002’de göreve geldiginde bu ülkede çok seyler degisti. 3 Kasim 2002 öncesinde gazete mansetlerine ve televizyon haberlerine bakalim neler var. 3 Kasim 2002’den önce gazete mansetlerinde televizyonlarda her gün üzücü haberleri sehit haberlerini görüyorduk. Hastanelerde parasi olmadigi için rehin alinan hastalari mansetlerde görüyorduk. Duble yollarimiz olmadigi için kaza oranlarini kazalari görüyorduk. Ekonomimiz alt üst olmustu. Türkiye hasta adam konumundaydi. AK Parti iktidara geldikten sonra sizlerin destekleriyle dualariyla oylariyla birlikte suanda Allah’a sükür sehit haberleri duymuyoruz bu sizlerin destegiyle, kurucu baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in destegiyle bu hale gelen bir Türkiye ile Genel baskanimiz Ahmet Davutoglu’nun gücü ile kudreti ile olmustur ve olacaktir. Türkiye 400 milyar TL teröre para harcamistir. 400 milyar TL’ye Türkiye, Dünyanin en büyük havalimanindan bir tanesi olan 3. Hava imanindan 15 tane daha yapabiliyorduk. 150 tane bogaz köprüsü yapabiliyorduk. 3500 tane 400 yatakli egitim ve arastirma hastanesi yapabiliyorduk. 65 Bin tane ilkögretim okulu yapabiliyorduk. Biz AK Parti olarak 2002 den önce emekliyorduk simdi yürümeye basladik. Simdi artik 7 Hazirandan sonra Türkiye kosmaya baslayacak” dedi.
Milletvekili Adayi Metin Çelik, "Bozkurt Cumhurbaskanligi seçimde gerekeni yapmistir. Simdi önümüzde bir seçim daha var diye basladigi konusmasinda, “13 yilda Türkiye köse bucak degisti. Milletin refahi artti mazlumlar artik karsinda devletin sefkatli elini buldular. Ben bir ayi askin süredir sahadayim seçim çalismasi yapiyorum insanlar bana benim geçim sikintim var diye gelmiyor. Bu bizim için en büyük mutluluk ben geçinemiyorum diye yok. 2002den önce böylemiydi. 2002den önce o kriz dönemlerinde insanlar neler yapiyordu issiz kalanlar, fabrikasini kapatanlar hamdolsun bugün isyerlerimiz açilmaya devam ediyor. Kastamonu da 2002 yilinda 55 bin sigortali isçi varmis bu rakam sadece 12 yilda 85 Bin’e çikmis. Muhalefete sesleniyorum bugün asgari ücret üzerinden siyaset yapmaya çalisan, emekli maslari üzerinden milleti kandirmak amaciyla bir iki puan oylarini artirmak amaciyla milletin gözünü boyama amaci içinde olan siyasi partilere sesleniyorum. Siz milletin gözünü boyayamazsiniz siz 12 yilda milletin gördügünü bu büyük hizmetleri millet görmesine ragmen siz bunlari görmemekte direniyorsunuz. Sizin gözünüz mühürlenmis siz sadece hayal görürsünüz. Siz bu büyük hizmetleri görmekten maalesef acizsiniz. Hamdolsun bu büyük hizmetleri takdir eden milletimiz AK Partinin arkasinda durmaya devam ediyor" dedi.
Muhalefeti Kaybedenler kulübü olarak nitelendiren Çelik, “Bunlar kaybedenler kulübü ben bunlara böyle sesleniyorum. Dün gazetede okudum MHP’nin milletvekili demis ki biz söyle oy alacagiz böyle oy alacagiz. Siz Cumhurbaskanligi seçiminde 14 parti bir araya geldiniz. Kastamonu’da olan partiler 7-8 parti bir araya geldiniz. Ortak açiklama yaptiniz ne dediniz. Ekmeletdin Ihsanoglu’na Kastamonu’dan yüzde 65 oy çikacak dediniz ne çikti Recep Tayyip Erdogan’a yüzde 65 çikti. Bunlarin sözlerine ancak daha önceki sözlerine göre itibar etmek lazim. Bunlar kaybedenler kulübü kaybetmeye de devam edecekler" diye konustu.
Milletvekili Mustafa Gökhan Gülsen’de konusmasinda, “Siyasete il genel meclisi üyesi olarak basladim biz o yillarda 2004 öncesinde Kastamonu genelinde sadece 40 kilometre asfalt programi yapabiliyorduk. Bugün 2015 programinda 400 kilometre asfalt programimiz var biz siyasete basladigimizda Kastamonu köy yollarinin yüzde 10’u asfaltti. Bugün hamd olsun köy yollarimizin yüzde 25’i asfalt oldu. Bu yil 400 kilometre asfalt yapiyoruz 1500 kilometrede stabilize yol programiz var bundan bozkurt’ta payina düseni alacaktir” dedi.
Gülsen, “Bu yil çok agir bir kis yasadik bu kis hem yollarimizi bozdu hem de çok yogun bir elektrik programi yasadik. Bu yila kadar her yil elektrik hatlarinin yenilenmesi için yilda 10 trilyon bir ödenek ayriliyordu Kastamonu’ya ama yasadigimiz bu kar felaketi dogal afet sebebiyle gittik Basbakanimizla görüstük, Valimizle görüstük el birligiyle bugüne kadar yilda 10 trilyon olan ödenegi 80 trilyona çikarttik. Daha yapacagimiz çok is var size gelen siyasi partilerin çogu iktidarda denendiler. Türkiye’yi krize sokan insanlara bir daha bu millet asla yönetimi teslim etmeyecektir” diye konustu.
Etkinligin sonunda programin yapilmasinda emegi geçen AK Parti esenler Belediye Meclis Üyesi Ekrem Acar ile AK Parti Esenler Yönetim Kurulu üyesi Bayram Akkaya’ya birer plaket verildi.
Ilçemizde yapimi devam eden Bozkurt Meslek Yüksek Okulu binasi yapimi için Bozkurtlular Dayanisma Dernegi ve Bozkurt Belediyesince yardim kampanyasi düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydin’inda istirak edecegi yardim gecesi 31 Mayis 2015 Pazar Saat 19.00’da Istanbul Beyoglu’ndaki LAZZONI Hotel’de yapilacak.
Yüksekokul yapimina yardim edecek vatandaslarimiz 500 Liralik davetiye alarak kampanyaya destek verebilirler.
Davetiyeler, Bozkurt Belediyesi ve Bozkurtlular Dayanisma Derneginden temi n edilebilir.
Çevre ve Sehircilik BakanligincaTürkiyegenelinde baslatilan kampanyaçerçevesinde, Belediye Baskani Bozkurt Ekes, belediyeekipleri ve ögrenciler ilçedeki cadde ve sokaklari dolasarak yerlerdeki çöpleri topladilar.
Çöp Toplama Kampanyasina Belediye Baskani Bozkurt Ekes, Kaymakamlik Yazi isleri Müdürü Ali Tasçi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saban Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ilhan Göksel, Resmi Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Ögretmenler ve Ögrenciler katildi.
Ev sahipligini MÜSIAD Kastamonu üyesi Bozkurtlu Is adami Mustafa Yücetürk’ün yaptigi toplantinin sonunda düzenlenen yemekte Baskan Oguz Findikoglu ve önceki baskan Mücahit Dagdelenoglu’na Bozkurt Belediye Baskani Bozkurt Ekes tarafindan hediye ve plaket takdim edildi.
Yemekte kisa bir konusma yapan MÜSIAD önceki baskani Mücahit Dagdelenoglu, “MÜSIAD bu ülkenin degerlerinden birisi biz tüm siyasi partilere yapilacak hizmet anlaminda esit oluyoruz, yapilan dogruya dogru, yanlisa da yanlis deriz. Belediye Baskanimiza bu anlamda yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ediyoruz. Bozkurt bizim memleketimizin en güzel cografyalarindan bir tanesi burayi daha da güzellestireceginden eminiz. Bu anlamda bizde is adamlari olarak üzerimize düsen neyse yapmaya hazir oldugumuzu baskanimiza söyledik” dedi.
Belediye Baskani Bozkurt Ekes’te is adamlarina destekleri için tesekkür ederek kendilerini ilçede agirlamaktan memnun olduklarini belirtti.
Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK arasinda imzalanan “Egitimde Isbirligi Protokolü” kapsaminda; ülkemizde bilim kültürünün gelistirilmesine yönelik olarak “4006 TÜBITAK Bilim Fuarlari Destekleme Programi” çerçevesinde ülke genelinde seçilen proje okullarindan biri olan ilçemizdeki Bozkurt Ortaokulunda 11 Mayis Pazartesi günü saat 10.00’da “TÜBITAK Bilim Fuarinin” açilisi yapildi.”
Ögrencilerin arastirma becerilerinin gelistirilmesine ve arastirmalarini etkin bir sekilde sunmalarina imkân taniyan Bilim Fuarinin açilisina Garnizon Komutani Fikret Dinç, Belediye Baskani Bozkurt Ekes, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saban Özcan ile ilçemizdeki çesitli kurumlarin daire amirleri ve okul müdürleri katildi.
TÜBITAK Bilim Fuari hakkinda bilgi veren Bozkurt Ortaokulu Müdürü Sedat YAYLA, etkinlige katilanlara tesekkür ederek “Gerçeklestirilen bu bilim fuari sayesinde ögrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler ürettiler. Ögrencilerimizin çözüm bekleyen degil çözüm üreten bireyler olarak yetismesinde bu etkinligin önemi süphesiz ki çok büyüktür.” Diyerek ilçemiz için ilk olan bu çalismayi bundan böyle geleneksellestirmeyi planladiklarini belirtti. Ayrica emegi geçen tüm ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür etti.
Bozkurt Ortaokulunda ögrenim gören yaklasik 50 ögrencinin çesitli alanlarda toplam 30 projesinin sergilendigi fuarda konusan Belediye Baskani Bozkurt Ekes: “Ilçemizde daha ortaokul çaginda böylesine güzel projelere imza atan parlak zekâli ögrencilerimizin olmasi çok güzel. Bu ögrenciler gelecekte ülkemizi her platformda temsil edecek gelecegin bilim insani adaylaridir.” dedi.
Ilçe Milli Egitim Müdürü Saban Özcan ise: “Bilim alaninda bilimsel düsünce pesinde kosan çocuklarimiza yaraticiliklarini göstermelerine firsat vermek çok önemlidir. Bu vesileyle böyle güzel bir etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçen tüm ögretmen idareci ve ögrencilerimizi gönülden kutlayarak tesekkür ediyorum” diye konustu.
Bozkurt Ortaokulu Salonunda düzenlenen TÜBITAK Bilim Fuari 11-12 Mayis tarihleri arasinda tüm halkimizin ziyaretine açiktir.
Bozkurt Belediyesi tarafindan düzenlenen Anneler günü etkinligi yogun katilim ile gerçeklesti.
Sultan Dügün Sarayinda gerçeklestirilen etkinlikte sahne alan Küreli Kizlar, Merve ve Meldanur Demirci söyledikleri sarklarla etkinlige katilan anneleri costurdular.
Anneler günü etkinliginin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Bozkurt Ekes’in esi Neriman Ekes, tüm annelerin anneler günü kutlayarak basladigi konusmasinda, “Hayat basimiza papatyalarla islenmis bir taç takti. Papatyalarin her birinde sevgi var, emek var, sefkat ve süt kokusu var. Bu tacin adi Anne’dir. Papatyalarla süslü gülücüklerle birbirine tutunmus, kollayan, koruyan en kiymetli hazine annedir onlarin kiymetini bilelim” dedi.
Etkinligin basinda tüm annelerin anneler gününü kutlayan Belediye Baskani Bozkurt Ekes’te, Annelerin bu günü gönüllerince eglenerek kutlamalarini istedi.
Etkilikte ayrica yürüme engelli bir anneye akülü sandalye hediye edildi.
Bozkurt ve Abana ilçelerinden Kastamonu merkeze yolcu tasimaciligi yapan Sahil Tur Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi 2014 Yili Mali Genel Kurul toplantisini yapti.
Sehit Mehmet Tanju Turhan sitesindeki Mali Müsavirlik Bürosunda yapilan Genel Kurul toplantisi Kooperatife kayitli üyelerin katilimi ile gerçeklesti.
Genel kurulda 2014 yilina ait gelir gider bilançolari ve 2015 yili tahmini bütçeleri oybirligi ile kabul edildi.
Sahil Tur Kooperatif Baskani Musa Gür, Sahil Tur’un her geçen gün daha kaliteli hizmet vermek için araçlarini yeniledigi ifade ederek, “biz Sahil Tur olarak müsterilerimizin memnuniyeti için çalismalarimizi kendimizi yenileyerek sürdürüyoruz. Müsterilerimizin daha rahat seyahat etmeleri içinde araçlarimizi yenileyerek hizmetimizi sürdürüyoruz.” diye konustu.
Bozkurt Belediyesi tarafindan düzenlenen Anneler Günü etkinligine tüm bayanlar davetlidir.
9 Mayis 2015 Cumartesi Günü Saat: 18.00’de Sultan Dügün Sarayi’ndan düzenlenen Anneler Günü etkinliginde Küreli Kizlar olarak bilinen Merve ve Meldanur Demirci sahne alarak bayanlari eglendirecek.
Ankara’da yasayan Bozkurtlular Kahvaltida bir araya geldi.
Ankara’da yasayan Bozkurtlular Pazar günü Ankara Demirspor Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltida bir araya gelerek Ankara’da kurulmasi düsünülen Bozkurtlular Derneginin çalismalarini baslatti.
Kahvaltinin açilis konusmasini yapan Ankara’da yasayan Fatih Kirik, Gurbet hayati ve silayi rahimin önemine dikkat çektigi konusmasinda, “gurbet denince akla sila yani memleket vatan gelir. Sila deyince de akla yüce dinimizin sila iliskisine verdigi önem gelir. Peygamberimiz silayi rahimle iliskisini sürdürenle cenabi Allah’inda iliskisini sürdürecegini, silayi rahimle iliskisini kesenle cenabi Allah’inda iliskisini kesecegini bildirmistir. Insana hayat veren essiz mesajlarini bizzat yasantisinda uygulayan efendimiz, silayi rahime, birlik beraberlige, dayanisma ve kaynasmaya verdigi önemi bizzat yasayarak bizlere göstermistir. Bu istikametten hareketle bizlerde bugün Ankara’nin dört bir tarafina farkli gayeler için dagilmis degerli hemsehrilerimizi bir araya getirmek için bu programi tertip ettik” diye konustu.
Bozkurtlu hemsehrimiz 23. Dönem Milletvekili Ümit Safak’ta yaptigi konusmada, Bozkurt belediye baskani Bozkurt Ekes’in Bozkurt’a çakacagi her çivide Ankara’daki Bozkurtlular olarak yaninda, arkasinda, emrinde oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Diye basladigi konusmasinda, “Belediye baskanimizin Bozkurt Meslek Yüksek Okulunun yapimi için baslattigi çalismalarda bizde Ankara olarak elimizden geleni yapacagimizdan kuskusu olmasin” dedi.
Kahvaltiya katilan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çinar’da Konusmasinda fahri bozkurtlu olmak istedigini belirtti Çinar, “eger kabul buyurursaniz gönlünüzde bir yer olmasini arzularsaniz bende sizlerin Bozkurt’lu bir hemseriniz olmak istiyorum, siyaset yasantimda hep bozkurt büyük bir anlam tasimistir. Bende sizlerin bir neferi, bir evladi, bir kardesiniz olmak istiyorum.”
Bozkurtlular dernek baskani Mehmet Ali Palaz, konusmasinda, “dogup büyüdügümüz yöremize ata topragimiza hepimizin borcu bulunmaktadir. bu yüzden sizleri Bozkurt’umuza sahip çikmaya davet ediyorum.”
Belediye Baskani Bozkurt Ekes’te konusmasinda Ankara’da yasayan Bozkurtlulardan derneklesme konusunda biraz özveride bulunmalarini istedi. Baskan Ekes, “Ankaralilarin belki Istanbullulardan daha çok birbirleri ile bagi oldugunu biliyorum sizlerden Ankara’da derneklesme konusunda biraz özveride bulunmanizi istiyorum.” Dedi.
30 Mart’tan sonra Bozkurt’ta birçok seyin degistigini ifade eden Ekes, “30 Mart’tan sonra Bozkurt’ta birçok sey degisti artik Bozkurt’ta insanlar iki gruba ayrilmiyor. Bizim Bozkurt’ta istedigimiz sey buydu suanda Bozkurt’ta bu tesis edildi. Hepimiz Bozkurtluyuz ortak paydamiz Bozkurt siyasi görüsümüz ne olursa olsun ortak paydamizda birlesiyoruz.” Diye konustu.
Bozkurt’un kalkinabilmesi için iki seçenek oldugunu belirten Baskan Ekes, “Bozkurt’un kalkinabilmesi için iki yol var bunlardan bir tanesi okul bir tanesi turizm, turizmin harekete geçmesi sizler sayesinde olacak Bozkurt’a Ingiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan turist gelmesi mümkün degil ama Bozkurt’la baglarinizi asla ve asla koparmayin hiçbir sey yapamiyorsaniz yazin bir hafta Bozkurt’a tatile gelin tatile gelin ki turizm Bozkurt’ta hareketlensin. Ikincisi ise Yüksek okul, yüksek okulun kabasi tamamlaniyor binanin tamamlanmasi için Bozkurtlu is adamlarina müracaat ettik. Istanbul’da Bozkurtlu is adamlarimiz bu olaya sahip çiktilar. Ankara’dan bize destek olmak isteyen olursa bu konuda siz degerli is adamlarindan destek bekliyoruz.” Dedi.
Ankara’da 1960’li yillarda kurulan ilk Bozkurtlular Derneginin serüvenini anlatan Bozkurt’un taninmis isadamlarindan Hayati Demirbas, “Ankara’da 1960’li yillarda o zamanki büyügümüz Mehmet Berbercan Baskanliginda Bozkurt Ilçesi Okutma ve Yardimlasma Dernegini kurduk. O yillarda Tevfik Seyhan beyefendi ilk baskanimiz oldu. Kendileri Istanbul’a tasindilar. Mehmet Yücel kardesimiz ikinci baskan oldu. Üçüncü baskanlikta bana nasip oldu. 1980 ihtilal’inda evraklarimizi örfi idare(siki yönetim) aldi dernegimiz fesh oldu.” Ifadeler ile duygu dolu bir konusma yapti.
Bozkurtlu hemsehrimiz Emekli Devlet Demiryollari Genel Müdürü Tekin Çinar’da konusmasinda, “Belediye baskanimizin görüslerini ve projelerini dinledim. Bizde Ankaralilar olarak kendisine tam destegiz. Eger buralardan yardima destege ihtiyaçlari varsa kendisinin emrindeyiz. Neler isteniyorsa elimizden geldigince yardimci oluruz” diye konustu.
Kahvaltiya, MHP Milletvekili Emin Çinar, Bozkurt Belediye Baskani Bozkurt Ekes, Istanbul Bozkurtlular Dernek baskani Mehmet Ali Palaz ve yönetim kurulu, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ve çok sayida Ankara’da Yasayan Bozkurtlu katildi.
Düzenlenen Kahvalti programina emegi geçenlere Belediye Baskani Bozkurt Ekes Tarafindan birer plaket verildi.
Kahvaltiya katilanlar kahvalti sonunda davul zurna esliginde eglendiler.